Grubblerier med Berit Bryhnja


Dagar som dessa, då solen aldrig tittar fram, brukar mina tankar vandra iväg lite mer än vanligt.
Jag klurar på lite allt möjligt och i bland snöar jag in på någon frågeställning lite extra.

Dagens stora frågor är:

¤ Vad har man gått igenom för något, om man väljer att börja spela säckpipa? Vilken fruktasvärd barndom har dessa stackare haft? För nog måste man ha blivit skadad i från barnsben, då man väljer att tortera sig själv och sin omgivning med något så fasansfull som säckpipa? Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på de stackars människorna.

¤ Narkotikapåverkade människor måste ha extremt starka lårmuskler. De står ju och hänger i jägarställning hela dagarna. Själv klarar jag knappt av en hel minut, medans knarkarna till och med står och sover med benen i 90 graders vinkel! Hur bär de sig åt?

¤ Hur tänkte den personen, som gjorde den karaktäristiska pudelklippningen för första gången på sin jycke? Var det ett skämt? Var han hög? Kanske var han blind? Jag vet inte.
Den stora frågan är dock varför folk tog efter denna klippning, och gav sina egna hundar denna fruktansvärt fula bollkreation. Helt obegripligt är vad det är.

¤ Vad är det som får en, till synes frisk människa, att gå och träna spinning? Att under en timmes tid trampa som en galning, samtidigt som man lyssnar på en instruktör som fantiserar ihop en historia om backar, skogar, stigar och skit. Då passet sedan äntligen tagit slut ramlar man av sin cykel (som trots att jä*la trampande, inte rört sig en millimeter), sväljer en liten spya, ler mot instruktören och bokar upp en ny tid för spinning till nästa vecka. Varför gör man så? Varför?

Om någon där ute kan hjälpa mig med svaret på dessa gåtor, så vore jag mycket tacksam.
Om inte, så hoppas jag verkligen att solen tittar fram snart, för jag får huvudvärk av att tänka så fruktansvärt mycket på en och samma dag!

Annonser
Published in: on november 18, 2009 at 3:05 e m  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kletskiten.wordpress.com/2009/11/18/grubblerier-med-berit-bryhnja/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jägarställning? Jag tänker mer hockeymålvaktsställning.

  Saga spinnar flera ggr i veckan och tycker det är skitkul. Hon tyckte å andra sidan att ”Ballar av stål” var ett kul teveprogram också. Och det var det ju inte alls.

  • Jägarställning tyckte jag lät lite ballare på något vis. Därför fick det bli det uttrycket.

   Vad gäller din spinnande dotter, så låter jag din egen lilla berättelse tala för sig själv 😉

 2. Snott min bok? Jag för min del undrar hur faen ett sketet Ballerinakexhelvette kan innehålla 69 kcal??! Va’? Va’? Va’?

  • Nu ska vi inte vara sådana. Vi ska istället vara tacksamma över att det inte innehåller 139 kcal, för då hade vi ju inte kunnat trycka i oss två Ballerinakexhelvetten…eller i och för sig, det hade man visst kunnat!

 3. Jag håller helt och hållet med dig! För mig är iofs all träning rätt obegriplig:
  -Friskis och svettis liksom (det bottnar sig ICKE i avundsjuka över att jag själv är pinsamt okoordinerad och att de kan sträcka upp armen när man ska och inte 2sek senare. ja, jag har testat en gång).
  -ut och springa mållöst.
  -Gymma, lyfta tunga saker typ.
  osv, osv.
  Håller med om de andra grejerna också. fast pudlar kanske svettas för mkt om de har allt hår kvar och så vill inte matten/hussen att stackarn ska vara helt hårlös.

  • Ahhh, du kanske är inne på något där… kanske fungerar ”hårbollarna” som någon naturlig typ av benvärmare/svettband?! Så måste det ju vara! Jag tror faktiskt att problemet är löst!
   Tack!

   • Hundar svettas inte!

   • Jaha, där sket sig den teorin. Då står vi åter på ruta ett: blindhet i kombination med någon typ av narkotika. 😉

   • Svettas inte hundar!? Det var som fan, det trodde jag alla djur gjorde (Berit, vad sägs om en naturkunskapslektion i vilka djur som svettas?).

 4. Säckpipeproblematiken bottnar i reinkarnation. Blåsaren var i sitt tidigare liv katt och hanterades ovarsamt. Blev helt enkelt klämd under armen på sin husbonde. Hämd kallas det. När det gäller pudelklippningen är väl ändå den svåraste frågan: Varför i helvete FOLK tog efter den klippningen!
  Cyklar gör jag i verkligheten, utan instruktör. Gonatt! 🙂

  • Tack för dina fina svar, men som sagt den stora frågan är ju fortfarande varför folk väljer att klippa sina pudlar i bollform.

   Sov så gott!

 5. Det var bara någon som tänkte ”what the fuck det kan ju inte blir värre” och började klippa lite här å lite där. Efter ett tag så insåg denne att det faktiskt blev värre och avbröt.

  Ja, det var första gången. Varför folk fortfarande gör det vet jag inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s