BeeBees list

I morgon smäller det, då börjar nämligen Bobben sin inskolning på dagis.
Det känns kul, men samtidigt väldigt konstigt. Helt plötsligt är det någon annan som ska trösta honom, natta honom och busa med honom på dagarna.

Då Bobben är ett oerhört speciellt litet barn (kan jämföras med Little Baby J eller Suri Cruise), så känner jag att han måste behandlas som ett sådant. Det spelar ingen roll hur många barn dagisfröknarna tagit hand om tidigare, detta är Bob och det är en fantastiskt stor ära för dem att få ta hand om honom.

Då jag inte vill börja med att framstå som den oerhört irriterande förälder jag faktiskt är (det kommer ju fram så småningom ändå), så tänkte jag att jag skulle skriva en liten lista med mina krav. Listan kan dagispersonalen sedan använda sig av dagligen, i sitt arbete med att ta hand om mitt allt.
Det är ju faktiskt inga större krav jag ställer, men det känns ändå tryggt för mig att veta att de har listan och att de kan ta fram den då och då, för att påminna sig själva om vem de har att göra med.

Detta är alltså listan:
¤ Bobben är kinkig i maten. Vill han inte ha den mat som serveras, ska han självklart få välling istället.
¤ Om Bobben har svårt att somna under vilan, ska han vaggas till sömns av personalen. Då detta sker ska resten av dagiset vara knäpptyst.
¤ Blir Bobben puttad eller slagen av något barn ska detta barn händer hållas fast, medans Bobben får slå tillbaka.
¤ Skulle jag (Bobbens mor) få kännedom om någon eventuell mobbing mot min son, kommer jag personligen att döda det mobbande barnet.
¤ Bobben ska skyddas med dagispersonalens liv.
¤ Skulle Bobben blöta ner sina kläder och ombyteskläder, får han ta något annat barns ombyte.
¤ Vill Bob ha något barns leksak, ska han givetvis få det. Det finns så många andra leksaker det andra barnet kan leka med.

Vad säger ni?
Har jag missat någon viktig punkt?
Förslag mottages gärna!

Tack för er hjälp!

Annonser
Published in: on oktober 20, 2009 at 9:16 f m  Comments (18)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kletskiten.wordpress.com/2009/10/20/beebees-list/trackback/

RSS feed for comments on this post.

18 kommentarerLämna en kommentar

 1. Den listan snor jag rakt av tills det är dax för Elsa att börja. Tycker det borde vara med ett avsnitt om att,iaf Elsa vet ju inte hur Bobben är, ofta behöver odelad uppmärksamhet och att om hon gör något bra som tex vinkar så krävs det applåder. Kanske skulle vara bra med en extra personal som bara håller koll på henne så hon får alla applåder hon behöver plus att det såklart inte accepteras att hon gör sig illa.

  Även kanske ett litet avsnitt om hur andra barn bör bete sig runt henne som kan skickas till de andra föräldrarna i förväg så de kan öva.

  Och sen så får de ju gärna lära henne att äta och dricka utan att kladda eller spilla, göra henne blöjfri innan tvåårsdagen och lära henne att sova hela nätter.

  Inga orimliga krav alls tycker jag!

  • Jag ska genast göra en ny punkt ang. applåder och hurrarop. Självklart ska min son ha det!

   Kanske är det lite sent för ett utskick till föräldrarna nu, men jag kanske ska sätta upp en liten lapp på anslagstavlan på dagis, ang. de andra barnens uppförande. Tror att det blir bäst så.

   Den sista punkten har jag liksom tagit för givet att de gör. Samt att jag förväntar mig att de ska uppfostra Bobben och lära honom rätt och fel. Gör de inte sådant?

   • Lapp på anslagstavlan (eller på dörren in) funkar ju också! Du kan ju hänga en mapp bredvid så dom som tycker det är svårt kan få med sig en hem och öva.

    Vad jag har hört av föräldrar som har barn på dagis så görs det inte! Barnen kladdar och det är föräldrarna som måste få bort blöjan tex. Måste bero på att föräldrarna inte varit tillräckligt bestämda med vad som är målet med dagis. För mig är det liksom viktigt att det är mer än förvaring och tänker därmed förmedla det (lägger till det med lära rätt och fel. inte för att Elsa någonsin gör något fel men ändå).

   • Lycka till idag förresten!

  • Tack så mycket! Allt gick bra idag och Bobben kom hem tillsammans med Ove igen! Puh!

   Jag tror nog att jag verkligen får visa att jag menar allvar med uppfostringsbiten. Kanske jag skulle ta och hota personalen lite. Inte så jättemycket dock, har för mig att det är lite olagligt, men lite diskret sådär…

   Jag får nog klura lite mer på hur det hela ska gå till!

   Tack för alla fina tips!

   • Diskreta hot är de bästa! Lycka till!

 2. Jag har själv jobbat på dagis och önskar att föräldrarna där hade haft så här tydliga önskemål. Bra!

  • Det var lite så jag tänkte. En liten lista med förhållningsorder kan väl aldrig vara fel?

   • Verkligen inte! Vissa dagisfröknar brukar vara så jävla solidariska mot HELA barngruppen. Men inte jag. Alla för en, en för ingen var min devis.

  • Det är just det jag är lite orolig för, att vi ska hamna på ett dagis där man behandlar alla barn som om de hade lika värde.
   Bobben är ju värd mer än alla de andra barnen tillsammans!
   Visserligen kommer de ju snart att inse det, men jag vill vara säker på att de vet om det redan ifrån dag 1!

 3. Hade jag varit du så hade jag tryckt ett gäng tröjor och kanske några ytterplagg. Listan kunde stå på ryggen och fram på bröstet behövs nog bara ett litet VIP så att alla vet vem dom har att göra med.

  Jag håller en tumme för Bobben, lycka till imorrn!

  • Tack för omtanken! Det gick bra dag.

   Superbra idé med plaggen. Tänkte även utveckla det hela vidare, och laminera några listor som personalen kan ha på snören i bröstfickan (så som man hade liftkorten tidigare).

   Här ska tryckas och plastas!

 4. Du missade den viktigaste: Använd preventivmedel eller jääääääääääääääävligt säkra perioder!

  • Vad personalen gör på sin fritid rör mig inte i ryggen, men så länge de är på jobbet så vill jag inte veta av något vuxenkramande. Då är det ögonen på Bobben som gäller!

 5. Underbart Berit. Jag tar den listan och lämnar till vårat dagis, om det är okej?

  Med ett litet tillägg; mina barn är gjorda av guld och diamanter och således är allt som kommer ur dem värt att dyrkas. Nåde den som rynkar på näsan åt Labans snorlobbor eller tycker att det luktar illa när han skitit. Och vill Leia ha publik när hon bajsar (vilket hon oftast vill) så ska givetvis hela personalstyrkan rada upp sig och applådera.

  Fast allt det här borde de ju begripa själva?

  • Självklart får du det!

   Själv snor jag ”bajspubliken” av dig!

 6. Hoppas det gått bra idag och att personal och andra föräldrar glatt tog emot sina listor. 🙂

  • Tack! Den första dagen gick superbra!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s